torsdag, november 24, 2005

Den elfte dagen är flickor superhjältar

hovrättens övergrepp på flickor når nya höjder. en fyraåriga flicka blir sexuellt utnyttjad i sömnen. straffet sänks från fyra år till två. ingen skada skedd; hon var så liten och sov så gott. och så djupt. hon märkte inget. men varför släppte de inte ut snubben så han kunde fortsätta då.

sover inte fyraåringar middag också? då kan han ta sig ett nyp till lunchen också. låt oss bli som barnen; de leker inte superhjältar. de är superhjältar. inget kan skada dem. de fattar ju inte så mycket, om sex vet de intet. ju yngre de är desto dummare. de skadliga efterverkningarna är obefintliga för såväl förövare som barn. i usa börjar de redan på fosterstadiet. det där med abortlagarna är bara ännu ett uttryck för bush och hans kompisars dubbelmoral. men nu faller han, som sagt.

hur går det med drömlivet då? vågar barnen drömma om nätterna eller måste de hålla sig vakna nu? jag har hört att remsömnen (drömsömnen) är alldeles nödvändig för vårt psykiska vålmående.

jag mår bra. jag mår bra. jag mår bra… om man upprepar en mening minst 200 gånger så skapar hjärnan nya kopplingar som bryter upp de primitiva nedärvda instinkterna. är man bara tillräckligt flitig kan man göra om sig. även de fattiga kan det.

ett annat tips kommer från suzanne (osten); om man säger meningarna högt så somnar männen. vårt kvinnliga pladder kan skydda oss mot männens övervåld. varför har ingen sagt det förut? "… män lyssnar mindre på kvinnor. det kan vara något sövande i kvinnors sätt att tala, säger hon. " …det är något i kvinnors röstlägen… " (Besvärliga Människor, sid. 44) it's magic. hon har sagt något om att det blir ljust ute när vi talar också.

på radion säger de att våldet mot kvinnor börjar bli ett världshälsoproblem. brudarna blir svagsinta och misssköter sina män och barn. för att inte tala om hur de nonchalerar sitt yttre. man kanske skulle föreslå partiet att dela ut gratis make-up till de misshandlade och våldtagna.

jag ringde suzanne (osten) och berättade att jag tyckte det blivit så tråkigt på teatern; mitt kreativa fokus har gått förlorat. jag bara pratar om annat hela tiden. det måste hända nåt nu.

"… i alla kreativa processer finns det perioder och tillstånd när ingenting händer, när allt känns tråkigt. Då gäller det att inte forcera arbetet och leta efter nödlösningar utan vänta. i tomheten kan den kreativa processen ta ny fart och du hittar en väg som ingen nånsin hade kunnat tänka ut". hon säger så mycket bra.

på morgonmötet idag ska jag låtsas att det är jag som är smart och säga till de andra att vi ställer in alla rep och väntar tillsammans.

jag tror jag hörde nåt om att var tredje kvinna ska våldtas idag. hur många är vi på atalante? åtta kanske. jag skulle gärna prova på att bli våldtagen. undrar vilka som ska våldta. jag hoppas på jim, johan och janne; de fullkomligt vibrerar av återhållet adrenalin. niklas kan filma. killarna i taket får notera skamgreppen.

det kan vi göra idag. det tycker jag var en väldigt ny väg. jag vill rida, när kommer de med uncas häst?

jag hörde en till grej på radion. om man skiljer sig kan man dö. var tredje kvinna som vill separera mördas av sin man. var tredje man tar livet av sig efteråt. det är väl ingen i ensemblen som ligger i skilsmässa va? gunilla? niklas? usch, vad oroligt. mika kanske? det kan ha varit franska par inslaget handlade om.

imorgon är det premiär. det ska bli kul.

morgonandakt med bush

josé (lagunas vargas) har messat hela morgonen. bush faller nu. om han fastnar nånstans ska man bara greja lite med musen, säger han.